Der gemmer sig et kæmpe potentiale for CO2-reduktioner på tallerkenerne. Et potentiale, der har positivt effekt på klima og image – og som vi garanterer giver øget trivsel og tilfredshed. Ikke to professionelle køkkener er ens. Vi sammensætter en løsning tilpasset netop jeres udgangspunkt og ambitionsniveau. Vores mission er først fuldført, når vi har en varig forandring. Derfor følger op og holder fokus på målsætningerne.

Vi finder ud af, hvordan køkkenet bruger tiden og budgettet. Vi anbefaler værktøjer til at nå bæredygtighedsmålene – og vi samler resultaterne, så det bliver en del af virksomhedens grønne regnskaber og afrapportering.

Kantinen er virkelig det sted, vi kan minimere vores CO2 udledning. Frokosten i traditionel kantine for 200 medarbejdere belaster typisk miljøet med ca. 53 tons CO2 hvert år. Ved at justere menu og indkøb kan I nemt reducere udledningen med 50%. Det svarer til udledningen af næsten 1.900.000 km i tog, over 160.000 km i bil og 90.000 km i fly. 

Men tal er taknemmelige – traditioner er til gengæld svære at ændre, hvis vi ikke er enige om målet. Derfor er det vigtigt at afklare, hvad der forstås med bæredygtighed og hvad der er vigtigt for jeres køkken. Handler det om at arbejde med FNs verdensmål? Økologi? CO2-reduktion eller andre klimatiltag?

Sammen udarbejder vi en bæredygtig strategi og en køreplan. I vil opleve, at jeres gæster sætter pris på forandringen. Jeres personale vil også få en større faglig stolthed og arbejdsglæde, når de skal arbejde efter et fælles mål. 

Vi begynder en hver opgave med at forstå jeres forretning og finde potentiale for en god løsning.

Gennem en analyse af jeres indkøbsdata, kortlægning af køkkenets indretning, personalets sammensætning, hvad de spisende forventer og ikke mindst jeres ambitioner, kan vi præcisere, hvilket potentiale det konkrete køkken har for at udvikles i en mere bæredygtig retning i forhold til klima, økologi og verdensmål.

Når jeres potentiale og ambitioner er på plads, hjælper vi med at forandre. Vi gør det sammen og i øjenhøjde, så vi kommer i mål. Vi gør det igennem meget målrettede forløb – både til køkkenpersonalet og til ledelsen.

Og vi måler og vejer både før og efter, så resultaterne bliver tydelige for alle – og kan bruges direkte i de grønne regnskaber.

For os har økologi været en naturlig del af den bæredygtige omlægning i alle de professionelle køkkener, vi har hjulpet.

Men hvis man blot skifter alle råvarer ud med økologiske alternativer, vil det betyde en stigning i driftsbudgettet. Vi kan bistå med en anden tilgang, hvor den økologiske andel af råvarer øges inden for det samme budget.

Det betyder, at jeres mad bliver meget mere hjemmelavet og at jeres madspild reduceres kraftigt, for at vi kommer i mål med det mere klimavenlige måltid. Og så er vi sikre på, at de spisende vil opleve højere kulinarisk kvalitet – og vi vil øge den faglige stolthed blandt personalet.

Et måltid har langt større potentiale end blot at mætte. I vores optik skal det være:

Samarbejdspartnere