Vi har med succes arbejdet med at udfordre kantine- og forpagtningsløsninger og omlægge dem til en mere bæredygtig profil uden at gå på kompromis med kvalitet eller fokus på målgruppen.
Fødevareproduktion udgør ca. 1/3 af den samlede CO2-udledning på verdensplan. For virksomheder med kantiner giver det derfor god mening af tænke bæredygtighed ind i den daglige madproduktion.
Fremtidens måltidsløsning tager afsæt i de råvarer, der bruges og den måde maden bliver tilberedt på.
Vi tilbyder faglig rådgivning inden for følgende områder:
- Udarbejdelse af en kulinariske profil for kantinen
- Udarbejdelse af metoder til vurdering af madkvaliteten
- Beskrivelser af ønsker og krav til sortiment
- Vurdering af den økonomiske holdbarhed inden for eksisterende rammer (driftstilskud og egenbetaling)
- Sparring på fastsættelse af tildelingskriterier, der kan sikre kvaliteten
- Vurdering og kommentering tilbudsgiveres udbudsmaterialer
- Udvælgelse af leverandør
Det Kongelige Bibliotek i Den Sorte Diamant er en frontløber i deres valg af forpagter til deres kantine, café- og restaurant, samt eventbespisning. Ledelsen har lagt væk på en høj grad af bæredygtighed, ikke blot med en høj økologiprocent, men med et stramt fokus på hvad der udbydes, høj grad af lokale sæsonvarer og et mindre, men præcist udvalg af høj kvalitet
Vi var glade for at kunne bistå dem i processen med markedsdialog, kendskab til relevante aktører, udvikling og kvalifikation af udbudsmateriale indenfor bæredygtighed og madkoncept samt endelig udvælgelse af forpagter. Madkartoteket overtog forpagtningen pr. 1. oktober 2019, og har erstattet den klassiske kantine-buffet med en daglig varm ret, hvor al fokus er lagt i velsmag og sæsonvarer af høj kvalitet